How To Travel as a Full Time Student

Get the FREE mini guide ‘How to travel as a student!’

* indicates required 

Want FREE Travel Resources?

Want-travel-updates-and-exclusive-freebies-straight-to-your-inbox-

I've put together all my favourite travel planning resources to help you make the most of your next trip!

Powered by ConvertKit
 • yelena

  ooh i just discovered your blog, through one of your comments on celina’s. im also a law student, doing the external uni of london degree 🙂 i think im gonna love your blog, lol, tips are so welcome as well 🙂

 • lene

  Jeg går andre året på VGS nå, og har alltid hatt planer om å studere juss. I tillegg er jeg utrolig lysten på å studere utenlands, helst London.
  Ca. hvilket snitt må du har for å komme inn?
  Hva hadde du når du kom inn?
  Er det et vanskelig studium?
  Heter studiet bare Law?
  Hvilke fag må du ha hatt på VGS for å komme inn?
  Får du nok penger av Lånekassen til å dekke livet i London?

  :

  • Heihei!
   Snittet du må ha er visst ganske høgt for Britiske studenter, men dei virker til å vera ganske “glade i” nordmenn som kjem til UK for å studere, fordi vi må betale ‘international tuition’ siden Norge ikkje er med i EU. Eg hadde ca. 4.6-4.8 (husker ikkje 100%) når eg gjekk ut av Vgs, men dei legger meir vekt på det dei kaller “Personal Statement” når du søker. Personal Statement er eit slags essay du må skrive om kvifor du vil studere jus og kvifor du passer bra til det.
   Studiet heitter LLB Law(Hons). LLB = Bachelor of Laws og ‘Hons’ betyr at studiet er ‘with honors’. Du kan ta LLB Law både med og uten honors, men dei fleste arbeidsplasser foretrekker studenter som går ut med honors.
   Trur ikkje du må ha noken spesielle fag på VGS for å komme inn, men om det hjelper so hadde eg Engelsk Literatur, Politikk og Menneskeretter og Matematikk. Eg tok andre året mitt VGS i Storbritania på utveksling, då hadde eg Engelsk, Matte og Historie.
   Lånekassen dekker både levekostnader og skulepeng (mine ligger på 90.000kr i året), men 60% må betales tilbake, sånn som i Norge 🙂
   Håper dette hjalp! Lisa

 • lene

  Tusen takk for svar !! Jeg er veldig gira på å studere dette nå 🙂

  Hvordan er det universitetet du går på?
  Er studiumet veldig hardt og vanskelig?
  Er det mest utenlandske studenter eller lokale?
  Er det mulig å bare ta for eksempel et år, også fortsette på noe i Norge ?

 • Skjønner at du er gira! Det var eg også når eg gjekk på VGS 🙂

  Universitetet eg går på (LSBU) er heilt supert! Større enn det eg er vant til i Norge, her er det 25.000 studenter! Utrulig deilig egentlig, siden eg vokste opp i ei lita bygd der alle kjenner alle. Ellers ligger Campus veldig sentralt i London, som var noko av det viktigeste for meg når eg søkte 🙂
  Jus er eit hardt fag, og du må vera forberedt på å jobbe hardt for å få gode karakterer. Men når det er sagt (det er jo det samme som alle seier) so har eg også tid til masse morro og til å oppleve London! Det er absolutt ikkje sant det med at du ikkje har eit liv som jus student! Eg får det fint til å virke 🙂
  På LSBU er det 4000 internasjonale studenter fra over 30 land (seier dei) 🙂 Dette er jo veldig masse, og noko skulen er stolt av, men det er kun ein sjettedel av heile skulen 🙂
  Eg er usikker på det med å kun ta eit år. Det er nok opp til kvar og enkelt norske universitet og om dei har spesielle avtaler med utenlandske universitet. Eg veit at LSBU har avtale med eit fransk universitet, om noken av oss vil ta eit semester i utlandet..
  Lykke til! 🙂

 • Mari

  Hei! Litt random spørsmål, men jeg lurer på hvor lang tid det tar fra skolen og inn til London sentrum?(Oxford,Picadilly sircus osv). Er det t-bane stasjon i nærheten av skolen?

  • Hei! Tar ca. 10 minutt å gå til Westminster, 15-20 til Piccadilly og Leicester Square 🙂 Elephant & Castle Tube station er på campus, ellers er både Southwark og Waterloo innen 2 minutters gangavstand 🙂

 • Alina

  Åh, tusen hjertelig for dette! Jeg går 2 VGS for øyeblikket, men er fast bestemt på å studere juss i England. Men jeg har bare ikke bestemt meg om jeg skal velge london eller manchester.. 🙁

  • Eg held ein sterk knapp på London iallefall! Lykke til 🙂

 • Silje

  Hei!
  Hvordan var det med å finne sted å bo når du begynte å studere?

  • Hei!
   Første året budde eg i ‘halls’, eller ‘dorms’. Det søkte eg på gjennom universitetet, veldig enkelt å gjere det på den måten, iallefall siden du ikkje kjenner området før du flytter.
   Andre året flytta eg inn i ein leiligheit med ei venninne, og den fann me gjennom ein Eiendomsmegler.

 • Tonje

  Fikk du dekket alt av lånekassen?
  Hvordan gikk du frem når du søkte på plass på skolen?

  • Hei! Skal lage ein FAQ på norsk, sjekk innom i løpet av morgondagen 🙂

 • Hi, thanks for posting this guide! Do you have any info on whether or not it’d be a good idea to study abroad with a US law degree? I’m interning at the SEC in the Philippines for the summer, but my end goal is to be an international lawyer… It’s just hard to get guidance on whether or not I’m on the right path.

  Would love to see more posts about your experiences!

  • Hi Daphne! Thank you for your comment and question 🙂

   I think studying abroad is a good idea no matter what, to be honest 🙂 Everyone kept asking me about studying law abroad and all that, but I can’t see how it would ever be a negative in a job application process – especially since more and more companies need people and lawyers with knowledge of other jurisdictions!

   I’ll definitely have a think about some more posts on studying (law abroad) – meanwhile, drop me an e-mail on lisa@lisaldn.com if you have any more questions! 🙂